Olemme seudullamme suurten muutosten edessä.

Ikärakenne muuttuu edelleen voimakkaasti siten, että ikäihmisten suhteellinen määrä nousee aina vuoteen 2040 saakka ja syntyvyys on muutamassa vuodessa kääntynyt selvään laskuun. Tänä vuonna esimerkiksi Savonlinnan seudulla syntynee hieman yli 200 lasta, kun vielä muutama vuosi sitten seudullamme syntyi reilusti yli 300 lasta. Väestönkehitys on vastaavaa lähes koko Kaakkois-Suomen alueella.

Todella iso muutos on juuri toteutunut, kun opettajien kouluttaminen alueellamme päättyi. Tämä näkyy äkillisenä merkittävänä muutoksena myös alueemme taloudessa, kuten yritysten työvoiman saannissa, palveluiden käytössä sekä monien seurojen sekä yhdistysten toiminnassa. On selvää, että monet negatiiviset asiat vaikuttavat myös alueemme väestön mielialoihin ja tunteeseen oman kotiseutumme viihtyvyydestä.

Periksi ei kuitenkaan pidä antaa. Savonlinnan toimijoiden ja Savonlinnan seudun on nyt aika tiivistää rivinsä ja ryhtyä luomaan uutta. Meidän alueemme on yksi Suomen kauneimmista ja puhtaimmista alueista. Kaunis saaristomme tarjoaa viehättävät puitteet asumiseen ja hyvään elämään. Seudullamme palvelut ovat vielä hyvät ja monipuoliset. Vetovoimaamme kasvattavat vilkas matkailu ja kasvava teollisuus. Olavinlinnasta, Savonlinnan Oopperajuhlista ja saimaannorpasta meidät tunnetaan koko Suomessa ja maailmalla.

Ehdotan, että alueemme eri organisaatioiden sekä yritysten viestinnän ja markkinoinnin osaajat toimialasta riippumatta kokoontuisivat yhteen. Ammattilaisten kesken olisi tarpeellista pohtia ja ideoida viestinnän sekä markkinoinnin kehittämisen mahdollisuuksia seudullamme moniammatillisena yhteistyönä.

Meidän alueen viestinnän ammattilaiset tuntevat valmiiksi alueemme vahvuudet ja näin saataisiin erittäin kustannustehokasta suunnittelua asioiden eteenpäin viemiseksi. Yhteistyöllä esimerkiksi Savonlinnan kaupungin, Sosterin, Samiedun, yrittäjien, paikallisen median ja teollisuuden edustajien kanssa syntyy tulosta. Eri alojen ammattilaiset voisivat oppia toisiltaan paljon, ja samalla saisimme yhteistä hyötyä Savonlinnan positiivisen maineen kasvusta ja alueemme ilmapiirin parantamisesta. Antaa Savonlinnan näkyä ja kuulua!

Vastaa

Sähköpostiasi ei julkaista.

Lisää kommentti